Полк «Азов»: Командування захисників Маріуполя залишається на «Азовсталі»

Новини
азов

Командування захисників Маріуполя залишається на «Азовсталі».

Про це заявив заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар.

«Слава Україні! Сьогодні 85 день війни. Я і командування перебуваємо на території заводу Азовсталь. Триває певна операція, деталей якої я не буду розголошувати. Дякуємо всьому світу та дякую Україні за підтримку. Побачимося», — сказав Паламар.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов повідомив, що заходи з евакуації українських військових із Маріуполя продовжуються.

Міноборони рф опублікувало відео з пораненими українськими захисниками гарнізону «Маріуполь» у лікарні окупованого Новоазовська, яких евакуювали з «Азовсталі». Російські окупанти стверджують, що за останню добу з території заводу вийшли 694 українських бійця, а за два дні загалом 959, з них 80 поранених. Військове керівництво України інформації щодо військових з «Азовсталі» поки що не озвучує.

Раніше Міноборони рф заявило, що за добу із заводу «Азовсталь» у Маріуполі вийшли 694 українських військових, у тому числі 29 поранених.

Як стверджує офіційний представник Міноборони Ігор Конашенков, з 16 травня з «Азовсталі» «здалися в полон» 959 українських військовослужбовців, зокрема 80 поранених. З них 51 поміщено на лікування до лікарні Новоазовська в ОРДО.

У свою чергу так званий «глава ДНР» Денис Пушилін заявив сепаратистським ЗМІ, що серед українських військових, які «здалися в полон», з маріупольського заводу «Азовсталь» немає командирів високого рангу. «Наразі командирів найвищої ланки немає – вони не вийшли. Але це поки що», – сказав Пушилін.

Як повідомлялось, 16 травня почалася операція з порятунку заблокованих на території заводу «Азовсталь» захисників України з гарнізону «Маріуполь». 53 важкопоранених військовослужбовця доставлені до медичного закладу у окупованому Новоазовську. Ще 211 захисників через гуманітарний коридор евакуйовані до Оленівки в ОРДО з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

17 травня з оточеного комбінату «Азовсталь» у супроводі російського конвою в ОРДО виїхали ще 7 автобусів з українськими військовими.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter