Російські окупанти пограбували офіс БО «Інша» в Херсоні і вдерлися до ромського молодіжного центру в Каховці

Новини
херсонская область

Російські окупанти вдерлися до офісу благодійної організації «Інша» в Херсоні та винесли звідти майже всю техніку. Активісти також повідомляють про зникнення одного з волонтерів.

 Про це на своїй сторінці повідомила директорка БО «Інша» Марина Усманова.

«Сьогодні дивилась відео про те, як орки грабували наш офіс. Наш чудовий, просторий ком’юніті центр «Іншої» в центрі Херсона, де ми тусили, проводили виставки, лекції, вечірки… Де було багато зустрічей, багато свят, багато планів», – написала Марина Усманова.

Вона також повідомила, що зник один із волонтерів організації. І розповіла про те, що друзям вдалося врятувати те, що вдалося врятувати в офісі: художні роботи і артоб’єкти.

«Думаю, коли повернемося, треба буде зробити виставку. Назвати її «Врятоване». Дуже муляє – просто руки тягнуться – виставити відео, фото офісу «до» та «після». Але вирішили поки цього не роботи. Аби не спровокувати їх повернутися і догромити те, що залишилось», – повідомила Марина Усманова.

Російські окупанти вдерлися й до приміщення ромського молодіжного центру в тимчасово окупованій Каховці. Про це 22 травня повідомив голова громадської організації «Суспільство циган південного краю «Романо Тхан» Януш Панченко.

«Росіяни зламали ромський молодіжний центр. З позитивного – нічого цінного всередині не було, десятки кілограм золота теж не знайшли, хоча самі двері шкода. Сталося це вранці 9 травня. Привітали так нас «з дньом пабєди», – розповів він.

Ромський молодіжний центр збирались відкрити в цьому році. Він мав стати першою подібною установою в Україні. В ньому планували проводити освітні, правозахисні та культурні заходи. Зокрема, активісти анонсували відкриття в цьому центрі фотовиставки до 2 серпня, коли відзначається Міжнародний день пам’яті жертв геноциду ромів.

Матеріал підготовлено в рамках проекту ГО «Інформаційний прес-центр» за підтримки Інституту висвітлення війни та миру (IWPR) в Україні.