В Інгушетії підтвердили знищення в Україні племінника заступника міністра оборони рф Шойгу

Новини
Адам Хамхоєв Фото: The Magas Times

В Інгушетії підтвердили знищення в Україні племінника заступника міністра оборони рф Сергія Шойгу Юнус-Бека Євкурова командира десантно-штурмової роти військ рф Адама Хамхоєва, якого під час бою знищили українські захисники в ніч на 21 травня.

Як повідомляє уряд Інгушетії, «поховали капітана Адама Хамхоєва, який загинув в Україні під час спецоперації».

На похорон приїхали спікер Народних Зборів республіки Магомет Тумгоєв із депутатами, перший заступник голови уряду Магомед Євлоєв, представники адміністрації глави та уряду регіону.

Українські захисники в ніч на 21 травня під час бою знищили командира десантно-штурмової роти військ рф Адама Хамхоєва – племінника заступника міністра оборони росії Юнус-Бека Євкурова.

Російське видання «Медиазона» та російська служба BBC спільно з командою волонтерів підрахували, що на 20 травня за час повномасштабної війни Росії з Україною з відкритих джерел стало відомо про загибель принаймні 2622 російських військовослужбовців. Аналіз проводився лише публічних повідомлень про смерть військових: родичів, влади та ЗМІ.

За даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 21 травня в Україні загинули 29 200 російських військовослужбовців.

Центр журналістських розслідувань повідомляв про те, як росгвардійці з Інгушетії тероризують цивільне українське населення на півдні України. Спецназівці Росгвардії патрулюють окуповані населені пункти, влаштовують зачистки та жорсткі фільтраційні заходи для населення і розганяють проукраїнські мітинги мешканців окупованих міст Запорізької області. Подробиці читайте у матеріалі «Як окупанти з Інгушетії орудують на півдні України».

Українські захисники під час бою знищили племінника заступника командувача військ Південного військового округу рф генерал-лейтенанта Рустама Мурадова Салмана Сулейманова. Сам генерал-лейтенант Мурадов у цей час перебував у шпиталі після поранення, отриманого в Україні. Коли йому повідомили про смерть племінника, Мурадов попросив знайти хоча б одну кістку, щоб його можна було поховати.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter