У Маріуполі при розборі завалів багатоповерхівки виявили 200 тіл – Андрющенко

Новини
Фото: t.me/andriyshTime

В окупованому Маріуполі при розборі завалів багатоповерхівки у підвалі будинку на проспекті Миру в районі приміської АЗС-2 знайшли близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих, МНС росії залишило місце робіт. Тіла загиблих залишились на місці, через частково розібрані завали сморід чутно майже у всьому кварталі», – написав Андрющенко.

За його словами, зараз в місті фактично зупинився процес поховання та перепоховання загиблих, адже цим тепер керує так звана «державна корпорація «Ритуал» з окупованого Донецька.

«Для «офіційного» безкоштовного перепоховання треба дочекатись черги, самостійно привезти тіло загиблого в «морг», видавши, що тіло загиблого тільки знайдено або погодитись на запис відео, де заявник скаже що вбитий саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому моргу біля «Метро» на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів. Місто перетворилось на суцільне кладовище», – додав радник мера Маріуполя.

Як повідомлялось, Петро Андрющенко показав відео «евакуації» – депортації мешканців Маріуполя російськими загарбниками. Містянам вже в автобусах повідомляють, що їх везуть до росії.

Маріуполь почали патрулювати «кадирівці». Окупанти не тільки запровадили нову пропускну систему та облаштували блокпости. Вони знущаються з українців.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter