Гаубиці FH70 калібру 155 мм уже нищать рашистів на передовій – ЗСУ

Новини
Українські артилеристи ведуть вогонь з гаубиці FH70 Фото: facebook.com/pressOKzahid

Причіпні саморухомі гаубиці FH70 калібру 155 мм, передані Збройним Силам України, ймовірно, Італією, вже нищать російських окупантів на передовій.

Про це повідомляє оперативне командування «Захід» у Facebook.

«Причіпні саморухомі гаубиці FH70 калібру 155-мм уже нищать ворога на передовій. Завдяки напівавтоматичному завантажувачу снарядів, навчений екіпаж може робити до 6 пострілів за хвилину, практично через кожні 10 секунд», – йдеться у повідомленні.

Як пояснили в ОК «Південь», у гаубиць FH70 є власний двигун Volkswagen об’ємом 1700 куб. см, який живить гідравліку гармати при переведенні її в бойовий стан або згортанні. Крім того, цей двигун дозволяє FH70 переміщуватися самостійно, без тягача на дальність до 20 км на низькій швидкості. Тобто FH70 причіпна, але все ж таки саморухома гаубиця.

13 травня італійське видання La Repubblica повідомило, що уряд Італії в рамках третього за рахунком пакету військової допомоги має передати Україні гаубиці FH70.

FH70 – це саморухома гаубиця, яку з 1969 року розробляли Велика Британія та ФРН, а пізніше до числа розробників приєдналася Італія. Проєкт мав замінити американську 155-мм гаубицю M114. У 1976 році гаубиця була прийнята на озброєння.

Гаубиця складається з кількох частин: самої артилерійської частини, люльки з противідкотним пристроєм та механізмом, який заряджає снаряди. Напівавтоматична система завантаження працює за будь-якого кута підйому ствола гармати і складається з завантажувального лотка, який постачає снаряд у казенник.

FH70 важить 8-9 тонн. Довжина ствола – 39 калібрів. Максимальна дальність ураження – 24-30 км в залежності від типу артилерійських снарядів. Обслуга гаубиці складає вісім осіб. Гаубиця знаходиться на озброєнні армій Німеччини, Італії, Великої Британії, Японії, Естонії, Норвегії, Нідерландів і ряду інших країн.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter