Окупанти заявили про підключення Херсонщини та Запоріжжя до російського телефонного коду

Новини

Окупанти заявили про перехід Херсонської та Запорізької областей на російський телефонний код +7.

Про це повідомляє російське пропагандистське медіа РИА Новости із посиланням на «радника голови» Криму Олега Крючкова.

Повідомляється також, що до Запорізької області зайшов «новий оператор мобільного звʼязку», а до продажу надійшли SIM-картки із номерами, що починаються на +7.

Окупаційний «гауляйтер» Херсощини Володимир Сальдо повідомив, що у регіоні почали працювати російські мобільні оператори, пише ТАСС.

Як пише Liga.Tech, у Vodafone відмовилися прокоментувати ситуацію із нібито переходом на російські номери на тимчасово окупованих територіях.

В Укртелекомі зазначили, що мережа оператора зараз працює у понад 120 населених пунктах Херсонської області: «Це цілком український сегмент мережі телефонії з телефонними кодами України й українським сегментом інтернету». Інші оператори не змогли оперативно надати коментар.

Російські ЗМІ повідомляють, що видача паспортів рф жителям Херсонської та Запорізької областей буде здійснюватися з «урахуванням досвіду» окупованого Криму.

Президент рф Володимир Путін підписав указ про «спрощений прийом у громадянство росії» мешканців окупованих територій Херсонської та Запорізької областей України.

11 травня колаборанти тимчасово захопленої військовими рф Херсонщини заявили, що планують звернутися до Володимира Путіна з проханням «приєднати регіон до росії».

Читайте також: «Хто та як просуває ідеї «русского мира» у Херсоні»

Відомий херсонський громадський діяч і політолог Дементій Бєлий в ефірі програми «Питання національної безпеки» (проєкт Центру журналістських розслідувань) заявив, що за майже три місяці окупації росія не приєднала Херсонську область і не створила так звану «ХерНР». Водночас херсонських аграріїв уже зобов’язують «реєструватись» в російських податкових органах, платити податки рф і поставляти продукцію на підсанкційний кримський півострів. Не маючи чітких планів щодо майбутнього захопленого півдня, окупанти поспішають награбувати і вивезти якнайбільше. При цьому соціальне забезпечення мешканців регіону продовжує здійснювати уряд України, бо правовий режим тимчасово окупованої території законодавчо досі не встановлений.  Між тим, за Міжнародним гуманітарним правом, життєзабезпечення окупованих територій — обов’язок країни-окупанта.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter