У Міноборони не вбачають ознак підготовки повторного наступу військ рф на Київ – Маляр

Новини
Ганна Маляр, заступниця міністра оборони України Фото: facebook.com/ganna.maliar

У Міноборони України наразі не вбачають ознак підготовки повторного наступу військ рф на Київ. Інформації про можливу атаку на столицю немає ні у Генштабі ЗСУ, ні у військовій розвідці, а нагнітання ситуації може бути вигідне ворогу.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі єдиного телемарафону.

«Дійсно паніка була посіяна дуже серйозна серед киян. Весь (минулий) вечір мені телефонувало ну дуже багато людей. Я була на зв’язку з Головнокомандувачем (Валерієм Залужним -ред.)з цього питання, і з головою управління розвідки Кирилом Будановим. Станом на сьогодні такої інформації у нас немає, яка б свідчила про можливий от прямо сьогодні наступ. Але ми повинні розуміти, що загроза Києву і всій території України є постійною, тому що у нас війна», – сказала Маляр.

Водночас вона зауважила, що нагнітання ситуації і створення панічних хвиль з великою ймовірністю може бути вигідне ворогу, «і вони в тестовому режимі можуть пускати таку інформацію».

«Ми вчора шукали коріння, де воно вперше могло з’явитися в соціальних мережах. І варто сказати, що це, дійсно, і російські джерела, і в тому числі доклали зусиль і наші «громадяни небайдужі», – додала заступниця міністра.

Вона вказала, що для ворога найпростіший і найшвидший спосіб встановити контроль над всією Україною – це захопити столицю. Тому потрібно усвідомлювати, що країна перебуває в стані війни і такі ризики є постійно.

Нагадаємо: 27 травня російське видання «Медуза» з посиланням на два джерела, близькі до кремля, і одне безпосередньо в адміністрації президента рф, повідомило, що у Володимира Путіна знову обговорюють можливий штурм Києва та все ще сподіваються на перемогу у війні проти України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter