Внаслідок вибуху у Мелітополі постраждала родичка гауляйтера Запорізької області Балицького – полюють українські партизани

Новини
Пошкоджений вибухом автомобіль, Мелітополь, 30.05.2022 Фото: РИА Новости

В центрі Мелітополя, в районі ПК Шевченко, де знаходиться так звана «військово-цивільна адміністрація», поблизу комплексу будівель, що належать призначеному окупантами гайляйтеру Запорізької області Євгену Балицькому пролунав вибух, влаштований українськими партизанами. Поранення отримала родичка Балицького.

На місце надзвичайної події прибули російські військові, територію огородили, пише Центр журналістських розслідувань.

За інформацією місцевих ЗМІ, вибух стався за кафе «Шторм» у районі центральної площі Мелітополя.

«Вибухнув чорний Мерседес з українськими номерами», – повідомляє пропагандист RT Ілля Васюнін.

При цьому місцеве видання «Ріа-Мелітополь» пише, що в результаті вибуху, скоріше всього від травмування склом, постраждали кілька людей. В тому числі місцева підприємця, ексдепутатка міської ради Євгенія Зайцева, що є племінницею Євгена Балицького, призначеного окупантами так званого «голови військово-цивільної адміністрації Запорізької області».

Євгенія Зайцева Фото: ria-m.tv

Видання опублікувало фото жінки, яку везуть на каталці медики швидкої допомоги.

Фото: t.me/riamelitopol

Як пишуть російські пропагандистські ресурси, в так званій «обласній військово-цивільній адміністрації» заявили, що вибух – результат роботи українських партизанів.

В свою чергу в так званій «міській адміністрації» Мелітополя назвали вибух «терористичним актом». «Близько восьмої ранку в центральній частині міста вибухнула машина, начинена вибухівкою. В результаті постраждала 28-річна дівчина та 25-річний хлопець», – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила Євгену Балицькому про підозру у колабораційній діяльності. За даними слідства, Балицький не просто перейшов на бік ворога, а й заручився його підтримкою щодо силового захоплення влади в регіоні – в Запорізькій області та на Мелітопольщині.

Матеріал підготовлено в рамках проекту ГО «Інформаційний прес-центр» за підтримки Інституту висвітлення війни та миру (IWPR) в Україні. 

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter