В Україні російських військових Бобикіна та Іванова засудили до 11,5 років ув’язнення

Новини

Ще двоє російських військових отримали тюремний строк в Україні. Військовослужбовців ЗС РФ Олександра Бобикіна та Олександра Іванова засуджено до 11 з половиною років в’язниці.

Сьогодні, 31 травня, Котелівський райсуд Полтавської області виніс вирок російським військовим Бобикіну та Іванову. Їм призначили по 11 років та шість місяців позбавлення волі, , повідомляє Суспільне.

Бобікін та Іванов звинувачуються у порушенні законів та звичаїв війни. Обидва свою провину визнали. Прокуратура просила призначити обвинуваченим покарання у вигляді 12 років позбавлення волі, та їхні захисники клопотали знизити строк.

Військові РФ переховувалися в Харківській області після того, як колону їхньої техніки розбили ЗСУ. Обидва здалися українській армії. Бобикін – солдат, водій бойової машини «Град», Іванов – єфрейтор, навідник «Града». За даними слідства, обвинувачені обстрілювали селище Козача Лопань та місто Дергачі у Харківській області, результатом чого стало руйнування житлових будинків та інфраструктури.

В Україні російський військовий Вадим Шишимарін засуджений до довічного ув’язнення за вбивство цивільного на Сумщині. 23 травня рішення виніс Солом’янський суд Києва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter