У Маріуполі окупанти хочуть знести пошкоджені ними ж будинки, а мешканців виселиюти на вулицю – Андрющенко

Новини
Зруйнований Маріуполь Фото: t.me/andriyshTime

У Маріуполі окупанти вирішили зносити пошкоджені від їхніх же обстрілів житлові будинки. При цьому власників квартир будуть виселяти просто на вулицю.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Окупаційна влада Донецької області приступила до оцінювання рівня пошкоджень на підставі нещодавнього прийнятого порядку ватажком пушиліним. Окупанти готуються зносити більшість будівель, які постраждали від їх же обстрілів. Два дні мобільні бригади з мнс росії та військових обходять квартири, що вціліли, та де мешкають люди. Попереджають, що з початком знесення будівель буде проведено переселення», – написав Андрющенко.

Він зазначив, що людей літнього віку окупанти планують компактно розселити у приміщеннях гуртожитків на пр. Будівельників, а у їх квартири буде заселено людей, задіяних на роботах в порту, заводі ім. Ілліча та розборі завалів. При цьому загарбники дають містянам два тижні на пошук житла, якщо немає згоди на переселення.

«Власників будівель, що планують знести, незалежно від стану квартир, виселяють буквально на вулицю. На питання, де жити, відповідають, що то не справа окупаційної влади. Таким чином окупанти втілюють одночасно два сценарії – примусу до депортації в росію та примусу до роботи для людей працездатного віку», – додав Андрющенко.

Як повідомлялось, у Маріуполі російські військові звозять у супермаркет «Щирий кум» тіла загиблих містян, викопані або вимиті з-під землі водою.

Російські окупанти могли вбити у Маріуполі значно більше, ніж 22 тисячі мешканців, як оцінювали раніше. Під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл.

Із Маріуполя окупанти вивозять дітей, які втратили або загубили батьків після 24 лютого – початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter