В Маріупольському районі окупанти розстрілюють українських волонтерів та чиновників – мер Бойченко

Новини

В Маріупольському районі окупанти ув’язнюють та розстрілюють українських волонтерів та чиновників. Всі вони відмовилися співпрацювати з колаборантами та окупаційною владою.

Про це заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

«Фейковий суд «днр» судив до 10-річного ув’язнення голови одного з приазовських селищ. Щонайменше одного держслужбовця страчено через розстріл. Також у тюрмі в Оленівці підтримують кількох десятків волонтерів, які в березні-квітні допомагали в евакуації маріупольців та намагалися доставити харчі з водою в заблокованому місті. Очікує вироку фейкової республіки і українська суддя, яка лише декілька резонансних справ щодо сепаратизму. Є повідомлення про застосування до неї тортур», – повідомив Вадим Бойченко.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter