Окупанти намагаються запустити в роботу завод Danone у Херсоні

Новини
Danone
Фото: AFP/Yuri Kadobnov

Окупанти намагаються запустити в роботу завод компанії Danone у Херсоні. Ще в лютому 2022 року компанія закрила завод у Херсоні, а виробничі потужності зазнали значних пошкоджень внаслідок воєнних дій росії в цьому районі.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Ми втратили контроль над заводом і не віримо, що так звана тимчасова окупаційна адміністрація зможе відновити там роботу. У разі, якщо завод все-таки буде частково введений в експлуатацію, компанія Danone в Україні не зможе нести відповідальність за якість та процеси, що там забезпечуватимуться, враховуючи відсутність більшої частини працівників заводу та пошкодження самого обладнання», – заявив Іван Ханас, операційний директор Danone в Україні, повідомляє Агропортал.

У компанії впевнені, що наразі завод є нездатним до запуску операційної діяльності.

Danone — провідна міжнародна компанія, лідер із виробництва продуктів харчування, представлена в 130 країнах світу. В Україні група компаній Danone уже більш ніж 20 років є виробником і дистриб’ютором широкого асортименту продуктів харчування. Виробничі потужності компанії представлені двома заводами: «Данон Дніпро» (м. Херсон) і «Данон Кремез» (м. Кременчук).

Російські окупанти захопили цехи ПрАТ «Херсонська міська друкарня» і заявили, що збираються передати це приватне підприємство під «контроль держави» і виробляти свої агітки.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter