У Маріуполі російські військові зносять будинки та вивозять тіла загиблих на звалище

Новини
мариуполь

У Маріуполі російські окупанти зносять будинки та вивозять тіла загиблих на звалище. Росіяни нищать докази, не витрачаючи більше часу на пошук загиблих в розтрощених будинках.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Перші будинки по пр. Єдності 56-60 за посиленою охороною з залученням «державних волонтерів» вже знесено.

«Нелюдське поводження навіть з загиблими набрало нечуваних обертів», – наголосив радник мера.

«Вчора після оприлюднення даних про тіла загиблих під завалами, окупанти приступили до прямого знесення будинків без розбору завалів… Данні про нові тіла загиблих неможливо отримати у зв’язку з тим, що після знесення все вивозиться на сміттєзвалище Лівобережного району. Якщо в будівлях залишались трупи, то їх разом зі сміттям вивантажено на сміттєвому полігоні», – написав Андрющенко.

Як повідомлялось, у Маріуполі російські військові звозять у супермаркет «Щирий кум» тіла загиблих містян, викопані або вимиті з-під землі водою.

Російські окупанти могли вбити у Маріуполі значно більше, ніж 22 тисячі мешканців, як оцінювали раніше. Під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл.

Із Маріуполя окупанти вивозять дітей, які втратили або загубили батьків після 24 лютого – початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter