На Луганщині ліквідований російський генерал Роман Кутузов – InformNapalm

Новини
Генерал-майор рф Роман Кутузов Фото: t.me/informnapalm / ТАСС

На Луганщині 5 червня українськими захисниками ліквідований російський генерал-майор Роман Кутузов (позивний «Туман»).

Про це повідомляє Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm, яка також опублікувала фото тіла російського генерала.

«У російських пабліках з’явилася інформація, що сьогодні в Україні було ліквідовано генерал-майора російської армії Романа Кутузова (позивний «Туман»). Повідомляють, що його ліквідували у селищі Миколаївка Попаснянського району Луганської області», – йдеться у повідомленні.

InformNapalm також опублікував скріншоти повідомлень із російських соцмереж про ліквідацію Кутузова. В одному з них уточнюється, що його вбили під час бойових дій біля траси Артемівськ-Лисичанськ.

Також про загибель генерала Кутузова у Telegram повідомив кореспондент пропагандистської ВГТРК Олександр Сладков, який назвав його командиром корпусу.

«Комкор Роман Кутузов – четвертий російський генерал, який загинув у бою», – написав Сладков.

Яким підрозділом керував Кутузов, не повідомляється. Ймовірно, йдеться про 1-й армійський корпус російських окупаційних військ, який дислокується на окупованій території Донецької області.

У 2019 році Кутузов згадувався на сайті Міноборони рфї як тимчасово виконуючий обов’язки командувача 29-ї загальновійськової армії ЗС росії, а в 2017-му – 5-ї армії.

Як повідомлялося, українські захисники ліквідували під Харковом російського генерал-майора Віталія Герасимова, начальника штабу і першого заступника командувача 41 армії Центрального військового округу росії. За даними ГУР Міноборони, він отримав медаль «за повернення Криму», брав участь у другій чеченській війні, російській військовій операції в Сирії.

11 березня українські воїни знищили командувача 29-ї армії Східного військового округу рф генерал-майора Андрія Колеснікова.

15 березня бійці полку Нацгвардії України «Азов», які захищають Маріуполь від військ рф, ліквідували генерал-майора ЗС рф. У полку опублікували фотографії тіла генерала з погоном, шевроном та іконами, які йому не допогли. Ним виявився командир 150-ї мотострілецької дивізії Олег Мітяєв.

19 березня українські захисники знищили на аеродромі в Чорнобаївці під Херсоном командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу Збройних сил рф генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева.

25 березня ЗСУ знищили у Чорнобаївці під Херсоном генерал-лейтенанта та командувача 49 армії рф Якова Рєзанцева.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter