Російські комуністи хочуть забрати у Зеленської квартиру у Криму

Новини
Елена Зеленская

Комуністична партія рф запропонувала забрати у дружини президента України Володимира Зеленського Олени квартиру в окупованому Криму, щоб «компенсувати збитки Донбасу за рахунок активів українських чиновників в Росії».

Про це пише російське пропагандистське видання «РИА Новости».

Запит подав депутат Держдуми Сергій Обухов до уряду та Слідчого комітету.

Обухов у своєму запиті пише, що «у дружини Зеленського є квартира вартістю до 100 млн рублів поряд з Лівадійським палацом у Криму».

Депутат Держдуми також пропонує перевірити інформацію про те, що елітна підмосковна нерухомість «може належати Наєвій Н. М., чиї прізвище, ім’я та по батькові повністю збігаються з дружиною командувача Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергія Наєва».

Дружина Володимира Зеленського Олена придбала нерухомість в Криму в квітні 2013 року, до незаконної анексії півострова Росією, в повній відповідності з чинним законодавством України за ринковою ціною. Після окупації нею не користувалися.

Згідно з поданою декларацією кандидата в президенти України Зеленського за 2017 рік, яка передбачена законом, його дружині Олені з квітня 2013 року належить квартира площею 129,8 кв. м вартістю 1,31 млн грн і паркувальне місце за 74 тис. грн в селищі Лівадія біля Ялти.

Нагадаємо:

  • 1 травня 2019 року агентство Reuters плвідомило, що дружина новообраного президента України Володимира Зеленського Олена у 2013 році купила на Південному березі Криму розкішний пентхаус в елітному житловому комплексі «Імператор» поруч з Лівадійський палацом в селищі Лівадія менш ніж за половину ринкової ціни в українського бізнесмена, екс-нардепа Олександра Буряка.