У разі захоплення Київської області росіяни планували видати жителям паспорти СРСР – СБУ

Новини
паспорта

Служба безпеки України заявила, що у разі захоплення Київської області росіяни планували створити окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки, жителів планували паспортизувати документами СРСР.

Як повідомляє СБУ, усіх жителів Київщини загарбники хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР – принаймні на перший час до видачі документів РФ.

Про це свідчать дані, які військова контррозвідка СБУ отримала на позиціях загарбників, а також підтверджує поведінка росіян на тих частинах України, які наразі тимчасово знаходяться під їхньою окупацією, заявляють у спецслужбі.

Зокрема, силовики виявили ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР – у покинутому будинку поблизу міста Макарів Бучанського району. Під час його огляду правоохоронці вилучили сотні незаповнених радянських паспортів.

Примітно, що ці бланки були саме українського зразка – від імені УРСР. Тобто всі надписи на них виконані не тільки російською, а й українською мовою.

Як повідомляось, українські захисники звільнили від російських загарбників Київську область. Світ облетіли кадри убитих загарбниками мирних мешканців Бучі, Ірпеня та Гостомеля. Серед вже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв’язані руки, є сліди катувань та вбиті вони пострілами у потилицю.

Російські військові грабували людей та їхні домівки, прагнучи забрати золото, коштовні речі, килими, пральні машинки та інше.

Українські правоохоронці підтвердили загибель від рук російських окупантів 1222 мешканців Київської області.