Лідери Італії, Франції та Німеччини прибули до Києва спецпотягом

Новини
Лідер Італії Маріо Драгі, Франції Еммануель Макрон та Німеччини Олаф Шольц Фото: голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін у Telegram

Лідер Франції Еммануель Макрон, Італії Маріо Драгі та Німеччини Олаф Шольц прибули в Україну спецпотягом.

Фото опублікував голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

«Для мене сьогодні це була вже третя ніч в поїзді підряд. Та не тільки я провів сьогоднішню ніч в поїзді», – повідомив Камишін.

Вони приїхали в Україну, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та продемонструвати підтримку Україні та обговорити її заявку на вступ до ЄС.

«Ми хочемо не тільки продемонструвати солідарність, ми також хочемо запевнити, що допомога, яку ми організовуємо – фінансова, гуманітарна, а також у сфері зброї – буде продовжена. І що ми продовжуватимемо її доти, доки це необхідно для боротьби України за незалежність», – сказав канцлер ФРН Олаф Шольц.

«Це важливий момент», Зеленський отримає «меседж європейської єдності, підтримки, адресований всім українцям», – заявив президент Франції Емманюель Макрон.

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі під час візиту до Києва зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським та відвідають Ірпінь.

Візит відбудеться напередодні представлення оцінки Європейською комісією того, чи слід Україні надати статус кандидата на вступ до ЄС.

Країни ЄС розходяться в думках щодо того, чи слід розглядати ці реформи як попередню умову для того, щоб Україна стала кандидатом, чи слід означити контрольний список реформ вже перед наступним кроком на шляху до ЄС – офіційним відкриттям переговорів про вступ.

  • На неформальному саміті Європейської ради у Версалі було ухвалено заяву про засудження війни Росії проти України, рішучість посилювати тиск на РФ шляхом нових санкцій, а також про перспективи вступу України до ЄС.