Казначейська служба заблокувала електронний підпис директора-колаборанта Бериславського педколеджу

Новини
Андрій Костюк

Без заробітної плати залишився колектив Бериславського фахового педагогічного коледжу ім. В. Ф. Беньковського Херсонського державного університету через перехід директора закладу Андрія Костюка на бік російських окупантів та його співпрацю з колаборантами і представниками збройних сил рф. Його електронно-цифровий підпис заблокувало Головне управління Державної казначейської служби України у Кіровоградській області.

Як стало відомо Центру журналістських розслідувань з власних джерел у Херсонській ОВА, ініціатором цього виступив голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута. 

Через блокування електронно-цифрового підпису керівника закладу проведення платежів коледжу зараз неможливе. Як підтвердили журналісту Центру журналістських розслідувань співробітники коледжу, керівництво закладу повідомило їм про неможливість виплати заробітної плати.

Як запевнили джерела в Херсонській ОВА, зараз там намагаються вирішити проблему. Водночас вони вказують на те, що педколедж є структурним підрозділом Херсонського державного університету, тож саме від нього, в першу чергу, залежить врегулювання питання з виплатами заробітної плати співробітникам закладу.

Андрія Костюка призначили на посаду директора Бериславського педколеджу влітку 2020 року. Про його співпрацю з російськими окупантами стало відомо ще на початку квітня. Проте звинувачення у державній зраді він відкидав. За інформацією джерел ЦЖР, зараз Андрій Костюк виконує обов’язки «голови» окупаційної «адміністрації» Бериславського району.

Матеріал підготовлено ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

  • 14 червня російські загарбники вдерлися до адміністративної будівлі Херсонського державного університету і заявили, що віднині закладом «керуватиме» Тетяна Томіліна. Після цього вони викрали проректора ХДУ Максима Вінника і вивезли його в невідомому напрямку.
  • 27 травня Державна казначейська служба України заблокувала рахунки майже всіх установ і управлінь виконавчого комітету Каховської міськради. Причиною цього стало втручання в бухгалтерську документацію гауляйтера Каховки Павла Філіпчука та бездіяльність керівництва громади, яке не потурбувалось про можливість дистанційної роботи бухгалтерії. 
  • Зрештою, зарплату бюджетникам за травень у Каховці вдалося виплатити. Але досі не вирішеною залишилась проблема з соціальними виплатами в громаді.