У Криму окупанти сформували для відправки на війну ешелон з катерами для форсування річок – Братчук

Новини
Буксирно-моторний катер БМК-15 Фото: vitalykuzmin.net

В окупованому Криму на залізничній станції Джанкой російські військові сформували для відправки на материкову Україну ешелон з буксирно-моторными катерами, які застосовуються у форсуванні водних перешкод.

Про це повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

«На території тимчасово окупованого Криму на залізничній станції Джанкой сформовано ешелон із катерами. На залізничних платформах помічені катери БМК-15, у кількості 2 од., БМК-130 2 од. і 1 катер БМК-Т… Очевидно, що катери буде відправлено на материкову Україну для застосування у форсуванні водних перешкод», – написав Братчук.

Також, додав він, у Джанкой прибув залізничний ешелон із 50 цистернами паливно-мастильних матеріалів.

Буксирно-моторні катери призначені для пересування по воді поромів понтонного парку при обладнанні та утриманні переправ. Зокрема, такі плавзасоби російських окупантів були знищені українськими захисниками при спробі військ рф форсувати річку Сіверський Донець.

Як повідомлялось, 11 травня при спробі переправи через річку Сіверський Донець на Луганщині українська армія розбила росіян. Тоді окупанти втратили понад 80 одиниць техніки.

Британська розвідка зазначає, що для досягнення успіху на нинішньому оперативному етапі наступу на Донбас військам рф доведеться або проводити амбітні флангові дії, або проводити штурмові форсування річок.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter