Офіс президента через Telegram-канал атакує активістів та описує «героя Татарова», який «врятував Київ» – Шабунін

Новини
Заступник керівника Офісу президента України Олег Татаров Фото: 24tv.ua

Глава «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що певна група людей з Офісу президента розпалює конфлікт між владою та громадянським суспільством. Через Telegram-канал атакує активістів та описує заступника глави свого офісу Олега Татарова як «героя», який «врятував Київ».

«Вчора мільйонний ТГ-канал «совєршенно случайно» наскочив на Сергія Стерненка. Повторюся, це НЕ випадковість – а розгортання спланованої атаки на активну частину суспільства (так само, як і позавчорашній наскок Арестовича). А тепер про те, яка саме група в ОП свідомо розпалює конфлікт між владою та громадянським суспільством. Вони власне сильно і не ховалися. В тому ж наскоці на Стерненка описується героїчність … заступника голови ОП – Татарова. Якщо ви раптом не знали, то це Татаров «лично руководил обороной столицы в самые горячие дни противостояния». Ні совісті, ні мозку», – розповів він.

Шабунін не вважає, що атаку на громаднське суспільство санкціонував Зеленський.

«Тож в мене прохання до притомної частини команди президента: зупиніть цю історію зараз же, прямо сьогодні. Розпалювати війну між владою і громадянським суспільством зараз може або остання наволоч, або російська агентура. До речі, про Татарова. При голосуванні Радою антикорупційної стратегії він провів спецоперацію, яка мала збити консенсус при голосуванні ЄС за наше кандидатство. В деталях і прізвищах опишу цю історію 24 червня, після отримання Україною статусу кандидата в ЄС», – підсумував глава ЦПК.

Президент України Володимир Зеленський 6 липня 2021 року відреагував на петицію з вимогою звільнити заступника глави свого офісу Олега Татарова. Він послався на ст. 19 Конституції України, згідно з якою «ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством».

Ініціатор петиції, голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін розкритикував відповідь президента. Він зазначив, що президент має право звільняти працівників Офісу президента.

Як приклад Шабунін навів указ Зеленського від 4 листопада 2020 року, за яким звільнили заступника глави Офісу президента Сергія Трофімова після поданої ним заяви.

Раніше Офіс генпрокурора забрав справу заступника глави Офісу президента Олега Татарова у НАБУ і віддав СБУ. Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу про ймовірне хабарництво заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

5 серпня на сайті Президента України з’явився указ про призначення заступником керівника Офісу президента Олега Татарова.

Це призначення викликало значний резонанс в українському суспільстві, адже Татаров — не просто раніше люстрований керівний співробітник МВС часів Захарченка-Януковича. А один із їхніх умовних адвокатів – бо саме він публічно виправдовував криваві силові дії проти учасників Революції Гідності, а як заступник начальника Головного слідчого управління МВС міг мати безпосереднє відношення до фабрикації справ проти них.