Понад добу невідоме місцезнаходження мешканців Щасливцевого Сусанни Ізмайлової та Расима Асанова, затриманих окупантами

Новини
Сусанна Ізмайлова Фото: facebook.com/CTRC2015

У Генічеському районі Херсонщини вже понад добу невідоме місцезнаходження мешканців села Щасливцеве Сусанни Ізмайлової та Расима Асанова, яких російські окупанти затримали 22 червня.

Про це повідомляє Telegram-канал «Генічеськ ua».

«Близько 9 години ранку 22 червня в селі Щасливцеве Генічеського району Херсонської області окупаційні війська Росгвардії провели два незаконні проникнення до будинків місцевих мешканців та вчинили незаконне затримання і позбавлення волі Сусанни Ізмайлової та Расима Асанова, представників корінного кримськотатарського народу», – йдеться у повідомленні.

Сусанна Ізмайлова є відомою в Генічеському районі діячкою культури – хореографом, викладачем народних танців.

За інформацією «Генічеськ ua», окупанти приїхали до батьків покійного чоловіка Сусанни Ізмайлової – Артура Ізмайлова, де вона проживала останні місяці разом зі своєю родиною.

«Того дня вона вирішила сплатити комунальні послуги в КП «Комунсервіс», що знаходиться в Щасливцевській сільській раді, при поверненні додому її вже чекали бійці Росгвардії. Окупанти провели ретельний обшук, вилучили мобільні телефони. Після обшуку російські військові забрали Сусанну Ізмайлову і, ймовірно, відвезли до Генічеського вищого професійного училища №17, де знаходиться штаб Росгвардії, а в підвалах – катівня і тюрма», – передає Telegram-канал.

Також цього дня окупанти провели обшук і в будинку Расима Асанова, якого забрали з пансіонату «Азов», де він працює робітником, і відвезли в невідомому напрямку.

Місцеві мешканці повідомили «Генічеськ ua», що знайти місцезнаходження Расима Асанова та Сусанни Ізмайлової наразі не вдається. Родичам, які шукали їх у штабі Росгвардії в ВПУ №17 повідомили, що до них затриманих не доставляли.

Як повідомлялось, 20 травня військовослужбовці Росгвардії провели облаву у селі Азовське Генічеського району Херсонщини. Після обшуку окупанти затримали і вивезли до Криму Руслана Абдурахманова, якого ймовірно утримують у СІЗО Сімферополя. Керівник Громадського формування «Аскер» Ленур Іслямов стверджує, що Абдурахманов не був членом організації і не брав участь у Громадянській блокаді Криму, учасників якої російські окупанти викрадають і звинувачують у терористичній діяльності.

Сайт IPC-Херсон створив інтерактивну мапу викрадень російськими окупантами цивільних українців –  посадовців, депутатів усіх рівнів, підприємців, громадських активістів та журналістів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Раніше IPC-Херсон опублікував мапу викрадень у Херсонській області.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter