Українські партизани оголосили винагороду за голову гауляйтера Мелітополя Євгена Балицького – мер Федоров

Новини
Балицкий
Галина Данильченко, колаборантка, призначена окупантами «головою адміністрації Мелітополя»

Українські партизани оголосили винагороду за голову гауляйтера Мелітополя Євгена Балицького у $10 тисяч.

Про це заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров у медіацентрі «Україна – Укрінформ».

«Наші партизани сьогодні відкрили судове полювання. По всьому місту розвісили оголошення про те, що за голову основного гауляйтера вони оголосили премію у $10 тис. За такі кошти самі російські окупанти погодяться «зачистити» свого ставленика», – сказав Федоров.

Балицький був фігурантом розслідування ЦЖР ще у 2017 році: нардеп часто їздив до окупованого Криму, де має апартаменти у в готельному комплексі «Аквамарин», що належить біглому ексміністру оборони України Олександру Лебедєву. Його син Олександр отримав російське громадянство і вів бізнес у Севастополі.

26 травня 2022 року Балицькому було повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Матеріал підготовлено ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter