У Херсоні окупанти цікавляться тимчасово залишеним житлом, шукають там «підпільників» та заселяються у порожні

Новини
Фото: Facebook Юрій Соболевський

У Херсоні російські окупанти проводять інвентаризацію житлового фонду, особливо цікавляться квартирами та будинками, власники яких змушені були тимчасово виїхати. Вони перевіряють, чи не ховаються там «підпільники», а також заселяються у порожні квартири.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у Facebook.

«Орки у Херсоні знову активізували розшукові заходи. Їх дуже цікавить житловий фонд, особливо квартири та будинки, власники яких були змушені тимчасово виїхати, рятуючись від безглуздого та нещадного русского мира. Не отримавши бажаного через голів ОСББ, вони вирішили самостійно провести своєрідну інвентаризацію, збираючи дані безпосередньо від мешканців», – написав Соболевський.

Він зазначив, що, збираючи цю інформацію, окупанти переслідують дві цілі: щоб заселятися у порожні квартири – вже є підтверджені випадки, крім того, вони опрацьовують варіанти, що в житлі, яке пустує, можуть ховатися «підпільники».

«Розуміючи, що за цим процесом спостерігають, скажімо так, зацікавлені у якнайшвидшому звільненні Херсонщини особи, орки паралельно намагаються з’ясовувати, хто, крім них, цікавився останнім часом про квартири, в які заїхали нові мешканці», – додав Соболевський.

Він також звернувся до херсонців із закликом не надавати окупантам жодної інформації, не допомагати ворогові ні в чому, підтримувати один одного.

Як повідомлялось, 24 червня у Херсоні ліквідували одного з колаборантів Дмитра Савлученка. Окупанти призначили його «начальником Департаменту сім’ї, молоді та спорту Херсонської ВЦА».

Дивіться блог кореспондента ЦЖР Микити Панасенка про те, як мешканці Херсона показують своє життя під російською окупацією у тік-тоці.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter