У Херсоні підірвали колаборанта Савлученка – соратника Медведчука та Шарія

Новини
Савлученко

В Херсоні ліквідували одного з колаборантів Дмитра Савлученка. Окупанти призначили його «начальником Департаменту сім’ї, молоді та спорту Херсонської ВЦА».

Як пишуть російські ЗМИ, вибух пролунав близько 8 ранку.

Савлученко

Авто охопило сильне полум’я. Місцеві телеграм-канали пишуть, що в авто знаходилися боєприпаси, які здетонували.

Савлученко відомий свою антиукраїнською діяльністю. Він був членом партій нардепа Віктора Медведчука та блогера Анатолія Шарія, організовував скандальні «пробіги перемоги».

Як пише видання Мост, після подій на Майдані мав конфлікт із місцевими патріотичими організаціями та своїм колишнім другом Андрієм Наливайко. Після чергової бійки в будівлі Суворовської райради у 2014 році, виїхав до Москви, де мешкав кілька років.

У 2016 році повернувся до Херсона де працював у Ощадбанку та брав участь у проросійських заходах. Був кореспондентом телеканалу «Наш» та активістом партії Євгена Мураєва.

У 2020 році працював у передвиборчому штабі колаборанта Володимира Сальдо та балотувався від Блоку Володимира Сальдо до Дніпровської райради.

Російські пропагандисти повідомили про замах на гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова, якому раніше СБУ повідомила про підозру за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter