Окупанти обстріляли з РЗСВ «Ураган» натовп людей в Лисичанську: вісім загиблих

Новини
Війська рф ведуть вогонь з РСЗВ «Ураган» Фото: ТАСС

На Луганщині російські окупанти обстріляли з ракетних систем залпового вогню «Ураган» натовп мирних жителів Лисичанська, які набирали воду з підвезеної цистерни. Щонайменше вісім людей загинули та 21 отримали поранення.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

«Сьогодні у Лисичанську, коли мирне населення набирало воду від підвезеної цистерни, росіяни поцілили по натовпу людей з РСЗВ «Ураган». Восьмеро лисичан загинули, 21 особу доставлено до лікарні, з них п’ятеро, після отримання меддопомоги, залишилися в Лисичанську. 16 містян евакуйовано до лікарень в інші регіони», – написав Гайдай.

Він також додав, що серед тих, хто загинув від обстрілу російських окупантів – хлопець 2007 року народження. Крім цього, було поранено хлопця 2008 року народження.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter