Потоп у Криму: мешканців будинків уздовж Салгира у Сімферополі закликали бути готовими до евакуації

Новини
потоп в Крыму

Окупаційна влада Криму просить мешканців будинків вздовж річки Салгир у Сімферополі бути готовими до евакуації через зростання рівня води в річці.

Про це повідомила пресслужба «МНС Криму».

«Очікується різке піднесення рівня води русла річки Салгир та її приток. Жителям (будинків вздовж русла) у разі надходження води до житлових приміщень прямувати у безпечні місця, височини та пункти тимчасового розміщення, адреси яких можна уточнити в ЄДДС муніципальних утворень. При собі необхідно мати документи, а також засоби першої необхідності», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про мешканців Сімферополя, Сімферопольського та Білогірського районів у ході течії річки. Адміністрація Сімферопольського району повідомила про проведення додаткових берегоукріплювальних робіт на руслі річки у селищі Гвардійське, щоб не дати воді дістатися до будинків.

«Настійно рекомендуємо не розміщувати автотранспорт уздовж русла річки Салгир та її приток, забезпечити їхнє розташування в безпечних місцях на височини», – додали в МНС.

Фото: Zair Bakkal/Facebook

Фото: Zair Bakkal/Facebook

Фото: Zair Bakkal/Facebook

Фото: Zair Bakkal/Facebook

Фото: Zair Bakkal/Facebook

Фото: Zair Bakkal/Facebook

Як пише кримський оглядач Заїр Баккал, Крим заливають дощі, а з водосховища у Сімферополі продовжують скидати воду.

«У цьому відеоролику річка Салгир безпосередньо біля Сімферопольського водосховища, звідки цими днями йде додатковий спуск води. Зараз тут можна побачити дуже потужні потоки, хоча ще навесні тут зовсім не було води».

На окупованій Херсонщині війська рф посилили охорону Північно-Кримського каналу, намагаючись захистити налагоджену незаконну поставку води до окупованого Криму.

Як повідомлялось, 24 лютого Каховська ГЕС та головна споруда Північно-Кримського каналу, шлюзи якої до 2014 року регулювали подачу дніпровської води до Криму, були захоплені російськими військовими, які вторглися на Херсонщину з окупованого Криму. Вода, що поставлялась цим каналом, забезпечували 80% потреб півострова у прісній воді, однак після окупації Криму подача була припинена, що створило значні проблеми для Росії в забезпеченні водою захопленої території. Читайте про це у матеріалі Центру журналістських розслідувань «Як окупанти захоплювали «рубильник» Північно-Кримського каналу».

Згодом національна енергетична компанія «Укренерго» заявила, що з 24 лютого Каховська ГЕС відключена від енергосистеми України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter