У Новій Каховці від уламків російської ракети загинула жінка і постраждав житловий квартал

Новини
Зруйнований уламками російської ракети будинок у Новій Каховці Фото з соцмереж

У центрі тимчасово окупованої Нової Каховки увечері 28 червня уламки російської ракети впали на житловий квартал, внаслідок чого згорів один із двоповерхових багатоквартирних будинків. Через вибух загинула жінка, ще четверо людей отримали поранення.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомила заступниця голови Каховської районної ради Людмила Васильєва, будинок якої також постраждав від обстрілів.

«Ми бачили, як щось схоже на ракету летіло з боку Криму. Почувся сильний вибух. А вже після нього почалася пожежа в двоповерховому будинку. Кажуть, нібито від короткого замикання. Дах у моєму будинку згорів повністю», – розповіла ще одна мешканка Нової Каховки.

Епіцентр вибуху прийшовся на будинок по вул.Парковій, 2. Загалом від нього постраждали всі будинки в кварталі між проспектом Дніпровським і вул. Історична. В своїх телеграм-каналах російські окупанти повідомили про значні пошкодження в захоплених ними будівлях місцевого музею та Новокаховської міськради.

Вирва від російської ракети у Новій Каховці Фото з соцмереж

В обстрілі житлового кварталу окупанти, за традицією, обвинуватили українських військових. За їхніми словами, ЗСУ «випустили чотири ракети «Точка-У», внаслідок чого «загинула одна дитина, а три мирних мешканці отримали поранення». Втім, самі новокаховчани спростовують дані про «українські ракети». Нема підтвердження й щодо загиблої дитини.

В свою чергу, джерело у розвідці повідомило 24 каналу, що запуск ворожої ракети по центральній забудові Нової Каховки відбувся з боку тимчасово окупованого Криму о 20:45. Подібну тактику російські окупанти використовують у Донецьку – обстрілюють місто та обвинувачують ЗСУ, щоб придушити партизанський рух.

«З кінця лютого російських військових у Новій Каховці дуже багато. І я, і інші мої знайомі намагаємося ходити до ринку або до магазинів внутрішньодворовими дорогами, аби уникати зустрічі з ними. Вони захопили у нас багато підприємств: облаштували свої бази і військовий шпиталь на території колишнього електромашзаводу, в місцевому яхт-клубі поселилися їхні офіцери, по місту постійно чути пересування військової техніки. Життя під окупантами стало просто нестерпним», – на умовах анонімності розповів житель Нової Каховки.

Матеріал підготовлено ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter