Україна повернула з російського полону 144 бійці, з них 95 захисників «Азовсталі» – ГУР

Новини
Азовсталь
Фото: Дмитро Козацький

Україна в ході масштабного обміну визволив з російського полону 144 бійця, 95 з них захисники «Азовсталі», зокрема 43 – військовослужбовці «Азову». Це найбільший обмін від початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

«Проведено черговий обмін полоненими, завдяки якому додому повернулись 144 українських захисники. Це найбільший обмін від початку повномасштабного російського вторгнення. Зі 144 звільнених – 95 оборонців «Азовсталі». Серед них – 43 військовослужбовці полку «Азов»», – йдеться у повідоплменні.

Загалом звільнено:

59 бійців Національної гвардії;
30 – Військово-морських сил України;
28 – Збройних сил України;
17 – Державної прикордонної служби України;
9 – Територіальної оборони;
1 – Національної поліції України.

Як зазначається, з них 23 офіцери та 69 військовослужбовців сержантського та старшинського складу. Найстаршому зі звільнених виповнилось 65 років, наймолодшому – 19.

«Більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок. Всі вони отримують належну невідкладну медичну та психологічну допомогу», – наголосили в ГУР.

Координаційний штаб продовжує свою роботу з повернення усіх полонених захисників.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter