«Укрпошта» призупинила свою роботу на окупованій Херсонщині

Новини
Укрпошта

«Укрпошта» з 1 липня тимчасово припиняє діяльність своєї Херсонської дирекції. 30 червня закрились поштові відділення в Каховці і Новій Каховці, повідомив генеральний директор підприємства Ігор Смілянський.

Як розповіли Центру журналістських розслідувань жителі Каховки і Нової Каховки, місцеві поштові відділення закрились уже з 30 червня.

За даними видання «Український південь», напередодні відбулось зібрання колективу Херсонської дирекції АТ «Укрпошта». На ньому керівник дирекції Фірман Віктор Іванович пропонував співробітникам стати зрадниками і співпрацювати з окупантами в складі «новоствореної» окупантами «Херсонпошти». Однак поштарі від такої пропозиції відмовились.

«Склалася ситуація, в якій ми не можемо продовжувати роботу на окупованій Херсонщині, бо з рублями, зрадниками й окупантами ми не працюємо. Від початку окупації ми безперервно допомагали та підтримували нашу херсонську команду. Всім працівникам за червень ми виплатимо повну заробітну плату. Також тим працівникам, хто залишався до кінця, ми надамо матеріальну допомогу. Працівникам, які виїдуть на територію, підконтрольну Україні, ми допоможемо з працевлаштуванням у відділеннях, де це можливо. Ми продовжимо підтримувати всіх, хто цього потребує, бо Ви — частина «Укрпошти», – запевнив Ігор Смілянський.

З призупиненням роботи «Укрпошти» жителі тимчасово окупованої Херсонщини будуть остаточно відрізаними від українських пенсій та соціальних виплат. Проте Ігор Смілянський запевнив, що всі виплати будуть здійснюватися й надалі на підконтрольній українській території. Відновити ж свою роботу в Херсонській області «Укрпошта» планує лише після її деокупації.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, акціонерне товариство «Херсонобленерго» заявило про захоплення російськими окупантами окремих об’єктів підприємства, які забезпечували постачання та розподіл електроенергії споживачам регіону.

Матеріал підготовлено ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter