На Луганщині війська рф штурмують Лисичанський нафтопереробний завод – Гайдай

Новини
Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині війська рф продовжують штурмувати Лисичанський нафтопереробний завод, утримують його частину. В Лисичанську загарбники знищують будинок за будинком.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

«Окупанти ведуть штурм Лисичанського нафтопереробного заводу, утримують північно-західну та південно-східну частини заводу. Крім того росіяни провели штурмові дії в районах Тополівки та північної частини Вовчоярівки і Малорязанцевого, частково мають успіх, утримують під вогневим контролем ділянку дороги Тополівка – Лисичанськ», – написав Гайдай.

Водночас, додав він, наступ противника у напрямку Лоскутівка – Лисичанський желатиновий завод українські воїни зупинили та змусили відійти.

За словами голови ОВА, ворог марно намагається оточити українських військових, атакуючи Лисичанськ із півдня та заходу. Не вдається росіянам захопити і автошлях, який надає сполучення із Бахмутом.

«Жителі Лисичанська майже цілодобово перебувають у підвалах та домівках. Обстріли міста дуже щільні. Багато займань житлового фонду та інфраструктурних об’єктів. Крім будинків, полум’ям було охоплено і два торговельних центрі, в одному з яких вигоріло одразу три поверхи. На іншому об’єкті вдалося ліквідувати пожежу на площі майже 500 кв. м. Від потужного вогню росіян постраждали також Білогорівка та Вовчоярівка», – зазначив Гайдай.

Він також повідомив, що в одній із лікарень Дніпра 30 червня помер житель Лисичанська, який отримав важкі поранення тиждень тому.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter