У Маріуполі виявили нову братську могилу з понад сотнею загиблих – Андрющенко

Новини
Фото: t.me/andriyshTime

В окупованому Маріуполі виявили ще одну братську могилу. Під завалами однієї з будівель знайшли ще понад сотню тіл загиблих місцевих мешканців.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Сумні знахідки щотижня. Нова братська могила під завалами на Лівобережжі. Вул. Київська 53. Знов понад 100 тіл людей з кінця лютого», – написав Андрющенко.

За його словами, окупанти поруч розбирають завали, однак про перепоховання знову не йдеться.

«Люди фактично продовжують жити в склепах», – зазначив радник мера.

Крім того, додав він, ексгумація тіл у місті фактично зупинена.

«Загарбники настільки захопились створенням «картинки відновлення», що до перепоховань не дійшли. Тимчасові вуличні могили перетворюються на постійні. Центральний район. вул. Котляревского 8-а за два кроки від «гуманітарного штабу» могили з квітня. Досі», – наголосив Андрющенко.

Як повідомлялось, у Маріуполі окупанти більше не розбирають завали зруйнованих будинків перед їх знесенням. Тіла загиблих мешканців, які там залишились, вивозять разом з будівельним сміттям на звалище.

27 червня в Маріуполі в одному з будинків, який постраждав від бомбардувань, виявлено понад 100 тіл загиблих місцевих мешканців.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter