У смт Сергіївка внаслідок ракетного удару загинула 21 особа, на Одещині 2 липня оголошена жалоба

Новини
Зруйнований російською ракетою 9-ти поверховий будинок у Сергіївці Білгород-Дністровськгоу району Одещини Фото: Facebook ДСНС України

Внаслідок російського ракетного удару по 9-ти поверховому житловому будинку і базі відпочинку у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району загинула 21 особа, з них одна дитина, ще 39 людей постраждали та госпіталізовані до лікарні. В Одеській області 2 липня оголошена жалоба.

Про кількість жертв повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

«Станом на 17:05 1 липня внаслідок ракетного удару у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району загинула 21 особа (16 осіб – житловий будинок та 5 осіб – база відпочинку, з них 1 дитина), постраждало 39 осіб, які госпіталізовані до лікарні (38 осіб – житловий будинок, з них 6 дітей та 1 особа – база відпочинку). Врятовано 8 осіб з них 3 дитини (7 осіб – житловий будинок, з них 3 дітей та 1 особа – база відпочинку)», – йдеться у повідомленні.

Роботи тривають, на місці події працюють психологи ДСНС. До робіт залучено 237 осіб та 53 од. техніки, з них від ДСНС 146 осіб та 18 од. техніки.

Зруйнована російською ракетою будівля на базі відпочинку у Сергіївці Білгород-Дністровського району Одещини Фото: Facebook ДСНС України

Як повідомляє Одеська міськрада, у зв’язку з трагедією, яка сталася внаслідок нічного ракетного удару у Білгород-Дністровському районі Одеської області та призвела до загибелі людей, 2 липня оголошено в області днем жалоби за загиблими.

«У день жалоби на всій території Одеської області буде приспущено Державний Прапор України на будинках та спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій», – йдеться у повідомленні на сайті міськради.

Також рекомендовано утриматися від проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач на регіональному та місцевому рівнях.

Зруйнований російською ракетою 9-ти поверховий будинок у Сергіївці Білгород-Дністровського району Одещини Фото: Facebook ДСНС України

Міністерка охорони здоров’я Молдови Алла Немеренко повідомила, що внаслідок ракетного удару російських окупантів по селищу Сергіївка загинув один та поранены п’ятеро співробітників Дитячого реабілітаційного центру, що належить молдовському відомству.

«Міністерство охорони здоров’я має Дитячий реабілітаційний центр у Сергіївці. Це відреставрований санаторій з гарними умовами, діти з проблемами здоров’я в Республіці Молдова мають можливість скористатися послугами медичної реабілітації на узбережжі Чорного моря. На жаль, його діяльність було зупинено в період пандемії, і тільки-но ми почали планувати відновлення його роботи, як розпочалася війна», – написала Немеренко у Facebook.

За її словами, внаслідок обстрілів селища сам центр серйозно не постраждав, лише в котельні було вибито вікна.

«Але з жалем нам повідомили, що п’ятеро співробітників центру поранені й один загинув, усі вони мешкали в будівлі, яка постраждала від бомбардувань. Ці мирні люди зробили дні дітей Молдови прекраснішими, вони подбали про їхню реабілітацію з великою любов’ю та відданістю, і ми бажаємо їм повного одужання. Висловлюємо найглибші співчуття і жаль родині загиблого колеги», – написала міністерка.

Як повідомлялось, вночі 1 липня в Одеській області літаки Ту-22 стратегічної авіації рф вдарили крилатими ракетами Х-22 по Білгород-Дністровському району. Одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, друга – в базу відпочинку у селищі Сергіївка.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter