Український прапор на Зміїний доставили і скинули гелікоптером, а не підняли – Гуменюк

Новини
Острів Зміїний після ударів ЗСУ, які знищили позиції військових рф, 30.06.2022 Фото: Maxar Technologies

Український прапор на звільнений від російських окупантів острів Зміїний у Чорному морі був доставлений гелікоптером. Його скинули на острів, а не підняли, ніхто для цього не буде ризикувати життям українських військових.

Це пояснила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у коментарі CNN.

«Прапор доставили на острів гелікоптером. Він дочекається прибуття військ, потім буде майоріти», – сказала Гуменюк.

Вона також пояснила, що її повідомлення щодо підняття прапора «слід розуміти метафорично».

«На острів ніхто не висаджувався. Хто має його встановлювати, піднімати? Ніхто не буде ризикувати людьми заради фото для ЗМІ», – наголосила Гуменюк.

Як повідомлялось, 30 червня російські військові поспіхом евакуювали залишки свого гарнізону зі Зміїного після того, як ЗСУ завдавали ракетних та артилерійських ударів по острову. У Міноборони рф заявили що стрімка втеча росіських військ зі Зміїного була нібито «жестом доброї волі» для демонстрації того, що рф не перешкоджає «організації гуманітарного коридору з вивезення сільськогосподарської продукції з території України».

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що російські загарбники залишили острів Зміїний, бо не витримали вогню українських артилерійських, ракетних і авіаційних ударів.

4 червня начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що українські військові встановили прапор України на острові Зміїний.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter