Франція готується до припинення постачань російського газу

Новини
Газпром

Уряд Франції готується до повного припинення постачань газу з Росії. Міністр економіки й фінансів Франції Брюно Ле Мер розглядає цей сценарій як найбільш імовірний.

Про це пишеReuters..

Франція отримує з Росії близько 17% газу, тому її залежність не така висока, як у сусідів – насамперед Німеччини. Це дозволило президенту Франції Емманюелю Макрону ще у квітні заявити, що його країні не потрібен російський газ.

Попри це, якщо Росія перекриє газ, це буде значним викликом, і у Франції готують план реагування на такий випадок.

«Я думаю, що повне припинення постачання російського газу – реальна можливість… і нам потрібно підготуватися до цього сценарію», – сказав Ле Мер на полях конференції Rencontres Économiques у місті Екс-ан-Прованс.

Під час виступу на конференції він назвав його найбільш імовірним.

Першочерговим завданням, за словами міністра, буде режим економії як для промисловості, так і для домогосподарств. «Перед нами складний вибір. Чи зможемо ми продовжувати нагрівати наші басейни? Ми не зможемо продовжувати опалювати свої домівки й пересуватися так, ніби нічого не сталося», – заявив він.

Також Франція збирається ввести в експлуатацію плавучу установку з регазифікації імпортного зрідженого природного газу.

У найгіршому випадку доведеться запроваджувати нормування газу. Уряд Франції уже визначається з тим, яким компаніям доведеться зменшити виробництво для економії енергоресурсів.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter