В Маріуполі окупанти розпочали чергову хвилю прихованої мобілізації – Андрющенко

Новини
Проспект Миру у Маріуполі Фото: t.me/andriyshTime

У Маріуполі окупаційна влада розпочала чергову хвилю прихованої мобілізації. Мешканцям у віці від 25 до 30 років пропонують працювати пожежними інспекторами у майже повністю знищеному місті. При цьому кандидатам потрібно буде на пару місяців їхати в окупований Донецьк на «тренування та навчання».

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Тепер намагаються вербувати людей через масову пропозицію роботи пожарними інспекторами. Набирають людей віком виключно від 25 до 30 років, без досвіду роботи. Наші люди задля перевірки звернулись щодо «працевлаштування». Повідомляють, що в разі згоди будуть направлені до м. Донецьк на «тренування та навчання» на пару місяців, оскільки досвіду немає», – написав Андрющенко.

Він додав, що це цілком співпадає з попередніми інсайдами про план прихованої мобілізації в Маріуполі від окупаційної влади.

«Власне цікава і посада – інспектор з нагляду, враховуючи що наглядати за пожарною безпекою в Маріуполі немає де. Ще раз. Маріупольці – уникайте будь-якого працевлаштування, що передбачає форму та присягу «днр». Це прямий шлях в окопи», – наголосив радник мера.

Як повідомлялось, окупанти повністю зупинили водопостачання у Маріуполі, електромережі не витримали спеки.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter