Керівник Херсонської ОДА пояснив, коли мешканцям окупованого Генічеська почнуть нараховувати бюджетні виплати

Новини
В.о. голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій Фото: YouTube Медіа-центр ІРС-Генічеськ

У військовій адміністрації тимчасово окупованого Генічеська на Херсонщині працюють над поновленням бюджетних виплат для жителів громади. Їх почнуть нараховувати вже наступного тижня.

Як передає сайт «IPC -Геническ», про це повідомив в.о голови Херсонської обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій під час спільної онлайн-пресконференції Медіа-центрів «IPC-Херсон» та «IPC-Генічеськ».

«Наступного тижня почнемо проводити платежі, для цього вже все готове», – сказав Бутрій.

Він пояснив, що у Генічеській громаді склалась чи не найскладніша ситуація із бюджетними виплатами на окупованій Херсонщині. Це пов’язане із самоусуненням керівництва громади, яке втратило електронні ключі і залишило людей напризволяще.

«Відверто кажучи, це не дуже коректний вчинок, тому що була можливість вийти (на підконтрольну територію України – ред.) тим людям, які були носіями цих електронних ключів, і було би все нормально. Але з поки що з незрозумілих мені причин цього не сталося. Тому ми шукали варіанти, як можна це відновити. Президент почув позицію обласної адміністрації, дав команду і ми створили Генічеську міську військову адміністрацію», – зазначив Бутрій.

За його словами, наразі вже створений фінансовий відділ, відновлені електронні ключі, тому вже наступного тижня буде можливим проводити платежі.

3 червня президент України Володимир Зеленський підписав указ №387/2022 про створення Генічеської міської військової адміністрації Генічеського району Херсонської області.

Начальником Генічеської міської військової адміністрації призначений Євгеній Родіонов, який був заступником голови Чорнобаївської сільради Херсонської області, та якого у травні окупанти понад 10 днів тримали у полоні.

Як писав ЦЖР, 12 березня міський голова Генічеська Олександр Тулупов, а слідом за ним — і його заступники та 11 із 16 старост склали повноваження. Відомо, що рішення було прийняте Тулуповим після зустрічі з представниками російських окупантів, які вимагали або співпрацю, або відставку.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter