рф занепокоєна загрозою наступу ЗСУ на півдні України і зміцнює оборонні позиції – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

За даними британської розвідки, росія занепокоєна заявами українського керівництва про майбутній наступ ЗСУ для деокупації півдня України і тому почала посилювати свої оборонні позиції для чого стягує додаткові сили й військову техніку.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«росія зміцнює оборонні позиції на окупованих територіях півдня України. Йдеться про переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем і Запоріжжям і Херсоном. Російські сили в Мелітополі також посилюють заходи безпеки», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, українські сили чинять тиск на російську оборонну лінію в Херсонській області вже більше місяця, і останні політичні заяви керівництва України попереджають про майбутні наступальні операції з метою витіснення росії з територій, які вона зараз контролює.

«Російські оборонні кроки, ймовірно, є відповіддю на очікувані українські наступальні дії, на вимоги, висунуті міністром оборони Шойгу під час нещодавнього візиту на Донбас, а також на атаки, які Україна здійснює проти командних пунктів, логістичних вузлів і зосередження військ. Враховуючи тиск на російську живу силу, посилення Півдня в той час, як триває боротьба за Донбас, ймовірно, свідчить про серйозність, з якою російські командири сприймають загрозу», – йдеться у огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter