Від початку війни війська рф втратили в Україні понад третину наземних сил – Міноборони Британії

Новини
Знищений українськими захисниками десантик 76-ї десантно-штурмової дивізії ВДВ рф Фото: dshv.mil.gov.ua

Від початку війни російські війська втратили в Україні понад третину своєї наземної бойової ефективності, що дає українським Збройним Силам впевненість у своїй перемозі.

Про це заявив начальник штабу оборони Великої Британії адмірал Тоні Радакін, повідомляє видання The Guardian.

«Вони (українці – ред.) абсолютно чітко розуміють, що прагнуть повернути всю свою територію на умовах України, і вони бачать росію, що стикається з великими проблемами, росію, яка, за нашими оцінками, втратила понад 30% своєї наземної боєздатності», – сказав Радакін.

За його словами, це означає «50 тисяч російських солдатів, які загинули або були поранені у цій війні, втрату майже 1700 російських танків і майже 4 тисячі бойових броньованих машин, які належать росії».

«росія почала це вторгнення з амбіціями захопити всю Україну, росія мала амбіції захопити великі міста за місяць, росія мала амбіції посіяти розкол і тиснути на НАТО – така Росія є викликом світовому порядку, росія зазнає невдачі в усіх цих амбіціях, росія є менш могутньою державою, ніж це було на початку лютого», – підсумував британський адмірал.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати військ рф з 24.02 по 17.07 орієнтовно склали: особового складу – близько 38300 осіб, танків – 1684 одиниць, бойових броньованих машин – 3879 одиниць.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter