У Каховці окупанти поставили «керувати» дитсадком «Сонечко» колаборантку без педагогічної освіти

Новини
Колаборантка Катерина Гадомська (Торопенко) Фото з соцмереж

Російські загарбники продовжують призначати своїх ставлеників в освітніх закладах окупованої Херсонщини. У Каховці працювати «завідувачкою» в дитсадку №6 «Сонечко» погодилась Гадомська (Торопенко) Катерина Рудольфівна, яка не має педагогічної освіти.

Про це Центру журналістських розслідувань стало відомо з власних джерел.

«Інавгурація» ставлениці окупантів відбулась 11 липня. Представила нову «завідувачку» дитсадка колаборантка, самопроголошена «начальниця відділу освіти» Каховки Ірина Махньова.

Катерина Гадомська (Торопенко) не має педагогічної освіти. До цього вона встигла чотири місяці пропрацювати керівницею гуртка образотворчого мистецтва в іншому каховському дитсадку – «Іскорка».

«З собою до дитсадка «Сонечко» вона привела брата. Сказала, що він тут працюватиме завгоспом. Загалом на її представлення прийшло дуже мало людей. Однак працівникам дитсадка слова давати не захотіли. Коли хтось намагався про щось спитати, Ірина Махньова одразу погрожувала викликати поліцаїв. Також Махньова розповіла, що ця Гадомська – велика професіоналка, оскільки вона особисто знає її маму. Як дружба з мамою свідчить про професійні якості самої Катерини Гадомської, Махньова пояснити не змогла», – на умовах анонімності розповіли працівники дитсадка.

За словами місцевих жителів, ані Ірина Махньова, ані вся окупаційна «адміністрація» міста не користується тут жодним авторитетом. Тож охочих співпрацювати з ними дуже і дуже мало. Через це у окупантів спостерігається великий дефіцит кадрів, який вони намагаються заповнити будь-ким.

Як повідомляв ЦЖР, 5 липня в іншому каховському дитсадку – «Веселка» – вже представили нову «завідувачку». «Керувати» дошкільним закладом окупанти поставили медсестру Тетяну Нечепуренко. Вона одразу ж заявила, що віднині дитсадок буде називатися на російський лад «Радугой».

Після цієї публікації колаборантка заявила, що має вищу освіту за кваліфікацією «олігофренопедагог, логопед, викладач корекційної педагогіки». Однак ті, хто її знає особисто, розповіли Центру журналістських розслідувань, що насправді Тетяна Нечепуренко не навчалась у жодному вищому навчальному закладі та, скоріш за все, має фальшивий або ж десь куплений диплом.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter