Рашисти вдарили ракетами по центру Краматорська, є жертви

Новини
Наслідки ракетного удару військ рф по Краматорську, 19.07.2022 Фото: t.me/s/pavlokyrylenko_donoda

У Донецькій області російські війська 9 липня завдали авіаційними ракетами удар по центру Краматорська. Горять житлові багатоповерхівки, постраждали 10 осіб.

Про це повідомив міський голова Краматорська Олександр Гончаренко у Facebook.

«Удар по центральній частині Краматорська. Є жертви. На місці працюють спеціалісти вибухотехнічних служб, рятувальники», – написав мер.

В свою чергу голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко уточнив, що росіяни вдарили по Краматорську авіаційними ракетами.

«Гучні вибухи у Краматорську: росіяни вдарили по центральній частині міста. За попередньою інформацією – авіаційними ракетами. Наразі відомо про щонайменше одного загиблого цивільного», – написав Кириленко у Telegram.

Він додав, що у житлових багатоповерхівках, які опинилися в епіцентрі удару, зчинилися пожежі. Рятувальники ДСНС, що прибули на місце, ліквідують пожежі на надають допомогу людям.

За інформацією ДСНС України, через обстріл у Краматорську постраждало 10 осіб, з яких п’ятьох госпіталізували.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter