Доля колаборанта: «заступник начальника МВС» окупованої Запоріжчини Селіванов уже тиждень сидить «на підвалі» у хазяїв

Новини
Колаборанта Олексій Селіванов Фото з соцмереж

Колаборант Олексій Селіванов, призначений оккупантами заступником начальника так званого «ГУ МВС Запорізької області», після арешту власними «колегами» вже тиждень не виходить на зв’язок. Його соратники- російські «нацпартіоти» на знак протесту чи, побоюючись повторити його, долю їдуть з області.

Олексій Селіванов з 2014 року воював на Донбасі на боці рф, потім працював «оперуповноваженим міліції «ЛНР», а після початку повномасштабної війни росії проти України переїхав у Запорізьку область спочатку як «воєнкор», а потім почав працювати в окупаційній «міліції».  Оскільки росіяни тримають в таємниці своїх призначенців, то Селіванов став «говорящою головою» поліції окупантів на захопленій території Запорізької області. 

За даними Центру журналістських розслідувань, слідом за призначенням «уряду» частини Херсонської області на окупований південь заїхали бригади російських «силовиков», які проводять зачистки серед місцевих колаборантів.

У Москві невдоволені роботою місцевих «адміністрацій», які, замість інтеграції територій в російське поле, займались рейдерством, здирництвом і «розпилом» коштів, виділених на підкуп лояльності населення напередодні фейкового «референдуму».

Відомо, що «на підвалі» вже побував гауляйтер Генічеського району Андрій Клочко, але його зникнення на кілька днів не викликало такого резонансу, як арешт Селіванова, відомого серед «казачества» і «націонал-патріотів» росії.

Олексій Селіванов

Пропагандистські ресурси рф та друзі Селіванова серед блогерів і воєнкорів з-поміж можливих причин арешту називали начебто вигадане звинувачення у зґвалтуванні неповнолітньої та особисту неприязнь у відносинах з новим начальником фейкового «главку МВС Запорізької області», десантованим із рф.

Колишній «голос «Антимайдану» і колаборант Юрій Кот писав: «Попередній начальник, чеченець, до речі, з розумінням і повагою ставився до переконань Олексія, як і до всього російського. Нинішній же має дуже сумнівний шлейф. Фактично, його зіслали на передову, щоб спокутував провину за незаведену кримінальну справу про хабар».

Після розголосу  телеграм-канал Селіванова повідомив, що в нього серйозне харчове отруєння: «Три дні лежав з харчовим отруєнням в лікарні, швидка забрала просто з кабінету безпритомним. Навіть телефон в кабинеті лишився. Лікарі виходили, дякую їм. Йду на поправку, переходжу на домашній режим лікування».

Однак ніякого підтвердження «домашньому режиму» Селіванова і досі немає – на зв’язок не виходив, його місцеперебування наразі не відоме. І це серйозно хвилює соратників Селіванова. Настільки, що вони починають сваритися одне з одним і навіть виїжджати з області.

Ось як про це йдеться у заяві «націонал-патріотів», які, як самі вони пишуть, приїхали в Мелітополь для допомоги Селіванову «в наведении русского порядка»:

«Нам стало однозначно ясно, что команде Селиванова, мягко говоря, больше в Мелитополе не рады. Исходя из сложившейся ситуации…, не изменяя нашим принципам честных русских людей, подали рапорт об увольнении со службы и сегодня уехали из Запорожской области».

Російські нацисти – друзі майора Селіванова, фото: телеграм

Інші «Друзі майора Селіванова» (саме так називається Телеграм канал зниклого, – ред.) пишуть звернення в «Единую Россию», депутату Госдуми Віталію Мілонову, випускають і продають футболки на підтримку зниклого і засуджують «практику подвалов и тайных арестов».

Тут всі жителі окупованих територій, яких майор і його підлеглі так само таємно арештовували і тримали в підвалах, передають йому полум’яний привіт і побажання такого ж «об’єктивного» розслідування, які проводив він сам.

Примітно, що гауляйтер області Євгеній Балицький, який начебто і призначав Селіванова, зберігає гробову мовчанку. В принципі, його  ніхто і не питатиме, але не факт – що не допитуватиме,  особливо якщо Селівановим займається не поліція, а ФСБ. Тим більше ніяк себе  публічно щодо цього «зникнення” не проявляє і  російський «голова уряду Запорізької області» – Антон Кольцов, віце-губернатор Вологодської області рф.  Щоправда, він поки що мовчить і щодо всіх інших питань. 

У цілому ж ця історія дуже показова і повчальна для колаборантів. До  цивільних росіян, які сьогодні “управляють”  окупованими землями українського півдня, а тим більше – до військових і спецслужбістів, які їх кришують, попри те, що вони разом грабують українців і заробляють на краденому, у Москви питань не буде. Цапами-відбувайлами будуть колаборанти  –  зрадники, які пішли на службу до російських окупантів. Серед іншого, – і для того, аби нажитись або отримати владу. 

Тим, хто не вірить, що так буде, варто звернутись до кримського досвіду і порахувати, скільки «віце-прем’єрів», «міністрів» і «мерів»  з півострова втрапили до російських буцегарень за роки окупації. Зокрема, за те, що розпилювали кошти федеральної цільової програми на розвиток Криму і Севастополя. Розпилювали разом із москвичами, пітерськими і казанськими, однак баланду їдять тільки кримські.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по всій території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter