Після ударів ЗСУ по Антонівському мосту у Херсоні окупанти хочуть побудувати понтонну переправу

Новини
Антоновский мост

Після ударів ЗСУ по Антонівському мосту російські окупанти хочуть побудувати понтонну переправу.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«З проєктною документацією на Антонівський міст, яку вони тільки зараз почали шукати за московськими архівами, поки що не складається, а без неї підготувати план відновлювальних робіт швидко не вийде, та й результат буде так собі. Але найголовніше, що вже до найідеологічніших орків дійшло, що вони знаходяться на чужій землі, де їм зовсім не раді», – йдеться у повідомленні.

Раніше колаборант Кирило Стремоусов заявив російським пропагандистським виданням: «Швидше за все рух ми перекриватимемо міст. Ми знайдемо шляхи з’єднання з лівим берегом. Будуватимемо понтонні мости. Я переконаний, що міст потрібно зараз закривати».

Стремоусов запевняє, що ЗСУ випустили 12 ракет з HIMARS по Антонівському мосту, з них «близько восьми попадань мостом, а частина ППО перехопила».

Колаборант Володимир Сальдо, призначений окупантами і який називає себе «головою військово-цивільної адміністрації Херсонської області», повідомив: на Антонівському мосту тимчасово обмежать рух, щоб розпочати ремонт.

Антонівський міст – транспортний шлях, яким російські військові перевозять техніку та боєприпаси з окупованого Криму.

Вранці 19 липня в окупованому Херсоні пролунали вибухи. РосЗМІ повідомляли, що ЗСУ випустили за ворожими цілями 6 ракет, одна з них упала в районі Антонівського мосту. Пізніше в облраді повідомили, що стратегічно важливий Антонівський міст у Херсоні було пошкоджено, але залишився придатним для експлуатації.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter