Понтонний замість Антонівського. Окупований РФ південь України: огляд подій за 22 липня

Новини
Антоновский мост

Огляд найважливіших новин за п’ятницю, 21 липня, на нових тимчасово окупованих російськими військами територіях Херсонської та Запорізької областей України.

Ситуація на лінії зіткнення від ОК «Південь»

— ЗСУ знищили п’ять опорних пунктів та два склади боєприпасів російських військ в Скадовському та Бериславському районах Херсонської області.

— Усі спроби штурмових дій підрозділів російських військ у напрямках Мала Семейдинуха — Андріївка та Давидів Брід — Білогірка українські військові одразу придушили. Війська РФ відступили.

— На Херсонщині бойові дії йдуть в громадах Бериславського, Каховського та Херсонського районів. Жителі територій, які межують із Снігурівкою та Зеленодольським, розповідають про замінування низки доріг та берегу річки Інгулець. Щодня через встановлені міни гине худоба, яку, через відсутність води та евакуацію, були змушені випустити місцеві жителі.

Протягом тижня окупанти здійснюють перевірку приватних гаражів у Херсоні: шукають зброю. На вулицях обласного центру — блокпости, посилене патрулювання.

— Вночі з напрямку Каховки військові РФ випустили 5 ракет «Точка-У» по Апостоловому. Зруйновано 3 заклади освіти. Пошкоджені житлові будинки поряд. На місці працюють рятувальники. За попередньою інформацією 8 людей поранені

***

Російські окупанти думають над створенням понтонної переправи в районі Херсона

Про це написав перший заступник голови Облради Юрій Соболевський.

«Окупанти опрацьовують організацію понтонної переправи в районі Херсона, для чого провели обстеження кількох ділянок Дніпра. З проектною документацією на Антонівський міст, яку вони тільки зараз почали шукати за московськими архівами, поки що не складається», — написав Соболевський.

***

Колаборант Олексій Селіванов уже тиждень сидить «на підвалі» у хазяїв

Колаборант Олексій Селіванов, призначений оккупантами заступником начальника так званого «ГУ МВС Запорізької області», після арешту власними «колегами» вже тиждень не виходить на зв’язок. Його соратники- російські «нацпартіоти» на знак протесту чи, побоюючись повторити його, долю їдуть з області.

Колаборанта Олексій Селіванов Фото з соцмереж

***

Опубліковано текст угоди України, Туреччини та ООН про експорт зерна

Документ не передбачає послаблення санкцій по відношенню до рф. А також жодного транспортного супроводу російськими кораблями українських суден. Україна при цьому, не підписувала жодних документів із Росією.

***

Окупаційна влада Херсонщини створила на базі академії неперервної освіти, «новий заклад» з однойменною назвою академії

«Натомість повідомляємо, що Комунальний вищий навчальний заклад «Херсонська академія неперервної освіти«Херсонської обласної ради працює за українським законодавством», — йдеться у публікації академії.

***

Херсонські пабліки повідомляють про вибух у місті

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter