Туреччина відправила у Чорне море військові кораблі

Новини
Yavuz та Yıldırım

Два фрегати – Yavuz та Yıldırım ВМС Туреччини – пройшли через протоку Босфор у Чорне море.

Про це повідомив у Твіттері оглядач руху по Босфору Йорюк Ишик.

«Фрегати ВМС Туреччини Yavuz класу MEKO 200TN Track I та Yıldırım F243 пройшли через Босфор у напрямку Чорного моря», – написав Ишик.

Російські війська 23 липня обстріляли Одеський морський торговий порт крилатими ракетами «Калібр». У МЗС України заявили, що ударом по порту Одеси росія «поставила під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі». Глава Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що найкращими гарантіями продовольчої безпеки стануть «ефективні санкції проти росії та більше зброї для України».

22 липня Україна, Туреччина та ООН в Стамбулі підписали угоду про розблокування українських портів для вивезення зерна. Документ не передбачає послаблення санкцій по відношенню до рф. А також жодного транспортного супроводу російськими кораблями українських суден.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter