В палаці культури Каховки окупанти призначили «директором» продавчиню яблук і «крутять» пропагандистські фільми

Новини
Белоущенко
Бєлоущенко Людмила Яківна, колаборанткаФото: соцмережі

Російські загарбники «відсторонили» законне керівництво каховського міського палацу культури «Меліоратор», що на Херсонщині і призначили власну «директорку». Нею стала місцева мешканка Бєлоущенко Людмила Яківна, 20 липня 1964 року народження, яка останні роки торгувала яблуками біля входу до каховського центрального ринку. Поки єдиним її «досягненням» на новій «посаді» стали щоденні покази російської кінопропаганди на обладнанні, що належить територіальній громаді.

Про це Центру журналістських розслідувань стало відомо з власних джерел.

Колись Бєлоущенко очолювала вже давно не діючий місцевий кінотеатр імені блюхера і комунальне підприємство «Екран» Каховської міськради, ліквідоване на початку 2014 року. 

Працювати під її «керівництвом» і обслуговувати потреби російських окупантів погодилась частина колективу МПК «Меліоратор». Зокрема, керівниця студії солістів-вокалістів «Таврійські співаночки» Галина Шестакова, керівник народного вокального ансамблю «Вербиченька» Володимир Рудік і керівник духового оркестру Володимир Маракін. 

Шестакова

Галина Шестакова, колаборантка Фото: соцмережі

«З усіх цих осіб не здивувала співпраця з окупантами Шестакової і Рудіка. Перша завжди була доволі скандальна і, здається, досі погано розуміє, що взагалі відбувається в країні. А у Рудіка дружина Марина працює в каховській школі мистецтв. Вона вже брала участь в організації пропагандистських заходів загарбників. А ось щодо Володимира Маракіна дуже прикро. Це талановитий чоловік, навчив грати на музичних інструментах дуже багатьох людей. Ми досі хочемо думати, що це якась помилка, що ні, тільки не він», – розповіли співробітники МПК «Меліоратор».

Єдиним «досягненням» окупантів в захопленому палаці культури поки є щоденні покази пропагандистських фільмів, знятих у росії і радянському союзі. Попри те, що вони є безоплатними, ці сеанси не викликають особливого інтересу серед місцевих жителів. 

Сеанси каховського міського палацу культури «Меліоратор» Фото: ЦЖР

Як повідомляв ЦЖР, російські окупанти на Херсонщині станом на 22 липня знищили 5 об’єктів культурної спадщини. Також від їхніх ударів знищені Аджигольський і Хабловський задній маяки, а також Херсонський Гранд-Каньон у селі Станіслав Херсонського району.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter