З портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшли ще чотири судна з продовольством

Новини
Фото: facebook.com/MinInfra.UA

З портів Великої Одеси 7 серпня вийшов другий караван з українським продовольством. Три судна вийшли з порту «Чорноморськ», ще одне – з порту «Одеса», які перевозять майже 170 тис. тонн агропродукції.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України

«Щойно з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов другий караван з українським продовольством – 3 судна з Чорноморська та ще одне з Одеси. На борту 4-х балкерів MUSTAFA NECATI, STAR HELENA, GLORY та RIVA WIND майже 170 тис. тонн агропродукції», йдеться у повідолменні.

Судна прямують до портів Італії, Китаю та Туреччини.

Фото: facebook.com/MinInfra.UA

«Після відпрацювання портами організації першого каравану поступово виходимо на більші масштабні обсяги роботи. Плануємо уже найближчим часом забезпечити здатність портів обробляти щонайменше 100 суден на місяць. Також незабаром плануємо повноцінно доєднати до реалізації Ініціативи порт «Південний». Розраховуємо, що завдяки цьому зможемо відправляти покупцям ще більші каравани суден, щонайменше до 3 мільйонів тонн на місяць», – наголосив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як повідомлялося, 22 липня Україна, Туреччина та ООН у Стамбулі підписали угоду про розблокування українських портів для вивезення зерна. 26 липня в Стамбулі приступив до інтенсивної роботи Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів» відповідно до угоди про експорт продовольства з портів України, підписаної 22 липня.

1 серпня 2022 року перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту: зерновоз Razoni під прапором Сьєрра-Леоне вирушив до Лівану з 26 тис. тонн української кукурудзи.

5 серпня з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вирушив перший караван суден з українським продовольством. На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET – 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка прямує до Туреччини, Великобританії та Ірландії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter