Гауляйтером Музиківської громади на Херсонщині окупанти призначили колишнього комуніста з боргами Лебідя

Новини
Лебедь
Анатолій Лебідь , колаборант Фото: Скріншот відео

Російські загарбники призначили голову окупаційної адміністрації Музиківської сільської територіальної громади Херсонського району. Ним став мешканець села Загорянівка Лебідь Анатолій Вікторович, 2 листопада 1964 року народження.

Інформацію про призначення гауляйтера оприлюднили російські пропагандистські телеканали, передає Центр журналістських розслідувань.

Як розповів пропагандистам Анатолій Лебідь, «основними своїми завданнями» на посаді гауляйтера він бачить «відновлення місцевої птахофабрики та роздачу так званої гуманітарної допомоги» від загарбників.

Про новопризначеного гауляйтера Музиківки відомо небагато.

Як з’ясував ЦЖР, він проживає в селі Загорянівка цієї ж громади, працював на місцевій птахофабриці, був керівником фермерського господарства «Вадім-Л», яке з 2010 року перебуває в стані припинення. Має безліч відкритих виконавчих проваджень за несплачені борги. Одна з його колишніх дружин подавала проти нього судовий позов про розірвання шлюбу і сплату аліментів. У 2010 році його обрали депутатом тодішньої Східненської сільської ради від Компартії України.

Як повідомляв ЦЖР, 2 серпня російські окупанти «відсторонили» від займаної посади старосту Роздольного Каховської міської територіальної громади Тетяну Жужу і оголосили, що створюють тут «сельский совет». Його «председателем» вони назначили місцевого пенсіонера, колишнього члена Комуністичної партії Забару Василя Павловича, 1948 року народження. Місцеві жителі не визнають поставленого росіянами гауляйтера, тож ті почали примушувати людей співпрацювати з окупаційною владою.

Матеріал створено в рамках проєкту «Життя війни» за підтримки «Лабораторії журналістики суспільного інтересу» та IWM.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter