Очевидці розповіли про 15 знищених літаків рф у Новофедорівці, нарахували 10 «прильотів» – «ракети летіли без звуку»

Новини
Новофедоровка

Внаслідок вибухів 9 серпня на авіабазі російських окупантів у Новофедорівці в Криму знищено 15 літаків. Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, місцеві жителі нарахували 10 «прильотів» по авіабазі – «ракети летіли без звуку».

За словами очевидців, кількість жертв серед російських військових невідома, їх усіх відвезли до Сімферополя. Очевидці припускають, що багато загиблих.

Відомо про одного загиблого цивільного – його порізало склом від розбитих вікон.

  • Раніше Генштаб ЗСУ повідомив про знищення 9 літаків на авіабазі у Новофедорівці.
  • Колаборант Сергій Аксенов, якого окупанти призначили «головою Криму», заявив, що внаслідок вибухів пошкоджено 62 багатоквартирні будинки, 20 комерційних об’єктів і приватні будинки. «Загалом за медичною допомогою звернулося 14 осіб, загинула одна людина», – запевняє Аксенов.
  • В окупованому Криму є «біля п’яти» аеродромів, подібних до того в Новофедорівці, де 9 серпня прогриміли вибухи. Це бази «Бельбек», «Джанкой» та інші, а в самій рф та її союзниці Білорусі – «десятки аеродромів, звідки постійно вилітають літаки та перебувають у небі навколо України». Такі бази в окупації треба знищувати, розповів в ефірі загальнонаціонального марафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.