Як виглядає міст у районі Каховської ГЕС після удару ЗСУ – відео

Новини
Каховская ГЭС

Російські пропагандисти опублікували відео наслідків ракетного удару Збройних сил України мостом у районі захопленої російськими військовими Каховської ГЕС.

Як зазначають військові експерти в соціальних мережах, тепер мостом пасажирські машини проїхати зможуть, а от важка техніка – ні.

Міст в районі Каховської ГЕС на Херсонщині став непридатним до використання після удару по ньому ЗСУ,  повідомляє оперативне командування «Південь».

«Наш вогневий контроль транспортно-логістичних шляхів на тимчасово окупованих територіях Херсонщини призвів до закріплення статусу мосту в районі Каховської ГЕС, як непридатного для використання. Влучання акуратне, але дієве», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 24 лютого Каховська ГЕС та головна споруда Північно-Кримського каналу, шлюзи якої до 2014 року регулювали подачу дніпровської води до Криму, були захоплені російськими військовими, які вторглися на Херсонщину з окупованого Криму. Вода, що поставлялась цим каналом, забезпечували 80% потреб півострова у прісній воді, однак після окупації Криму подача була припинена, що створило значні проблеми для Росії в забезпеченні водою захопленої території. Читайте про це у матеріалі Центру журналістських розслідувань «Як окупанти захоплювали «рубильник» Північно-Кримського каналу».

Згодом національна енергетична компанія «Укренерго» заявила, що з 24 лютого Каховська ГЕС відключена від енергосистеми України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter