В Криму вибухнув склад боєприпасів окупантів біля селища Азовське Джанкойського району

Новини
Вибухи у військовій частині окупантів біля селища Азовське Джанкойского району Криму, 16.08.2022 Фото: скріншот відео з соцмереж

В окупованому Криму вранці 16 серпня сталися вибухи у російсьскій військовій частині біля селища Азовське Джанкойського району. У повітря злетів склад боєприпасів, які продовжують розриватись. Одночасно загорілась трансформаторна підстанція у Джанкої.

Про вибухи на півострові повідомляє голова Меджлісу кримськотатарскього народу Рефат Чубаров у Facebook.

«Повідомляють з тимчасово окупованого Криму: влучне попадання по військовій частині орків у селищі Qalay (нині Азовське) Джанкойського району. Вибухи лунають протягом часу… Влучили у сховище боєприпасів, звуки від вибухів далеко прокочуються степом…», – написав Чубаров.

За інформацією місцевих мешканців , перші вибухи пролунали о 6:02.

Відео з вибухами публікують місцеві Telegram-канали.

Про вибухи у Джанкойському районі з посиланням на очевидців повідомляє у Telegram і контрольоване окупаційною «владою» видання «Крыминформ», яке спочатку написало, що вибухнула трансформаторна підстанція.

Однак пізніше «Крыминформ» написав, що це не схоже на вибух трансформаторної підстанції, адже вибухи продовжуються.

Так званий «голова Криму» Сергій Аксенов повідомив, що виїхав на місце події розбиратись, що сталось.

За оновленою інформацією, у Джанкойському районі одночасно сталося дві надзвичайні події: горить трансформаторна підстанція в Джанкої та вибухнув склад боєприпасів у російській військовій частині біля селища Азовське.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte